Banaani-šokolaadisigaridFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
20. juuni 2020, 08:18

MIDAGI HEAD JA RUTTU | Banaani-šokolaadisigarid

Isu millegi hea järele kipub tekkima ootamatult ja nõudma kiiret lahendust. Need pontsakad sigarid on just midagi sellist, millega saab magusaisu õige lihtsalt ja kärmelt leevendada. Tõsta ahjusoojale banaani-šokolaaditäidisega rullile vanillijäätist või vahukoort ja naudi aeglaselt, lastes valgel kastmeks sulada. Jahtunud sigarile nirista vahtrasiirupit või šokolaadikastet – ka nii on hea!  
Koostisosad
150 g Tume šokolaad
4 tk Suur banaan
1 pk Santa Maria täisteratortiljad, suurus M (8tk)
1 tk Muna

Valmistamine

8 tk

1. Pane ahi 180 kraadi peale sooja. Sulata tükeldatud šokolaad potis madalal kuumusel.

2. Koori banaanid, lõika väiksemateks tükkideks ja sega šokolaadiga läbi. Tõsta umbes 2 sl täidist tortilja keskele ja keera see tihedalt rulli. Tõsta pontsakad rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi või -plaadile ja pintselda lahtiklopitud munaga üle. Küpseta 15–20 minutit.

3. Söö koos vanillijäätise, vahtrasiirupi, vahukoore või šokolaadikastmega. Või kõigi neljaga korraga!