Nädala kook

MIDAGI HEAD JA RUTTU | Banaani-šokolaadisigarid 

Tiina Lebane, 20. juuni 2020, 08:18
Foto: Jaan Heinmaa
Isu millegi hea järele kipub tekkima ootamatult ja nõudma kiiret lahendust. Need pontsakad sigarid on just midagi sellist, millega saab magusaisu õige lihtsalt ja kärmelt leevendada. Tõsta ahjusoojale banaani-šokolaaditäidisega rullile vanillijäätist või vahukoort ja naudi aeglaselt, lastes valgel kastmeks sulada. Jahtunud sigarile nirista vahtrasiirupit või šokolaadikastet – ka nii on hea!  

Koostisosad
150 g Tume šokolaad
4 tk Suur banaan
1 pk Santa Maria täisteratortiljad, suurus M (8tk)
1 tk Muna

Valmistamine

8 tk

1. Pane ahi 180 kraadi peale sooja. Sulata tükeldatud šokolaad potis madalal kuumusel.

2. Koori banaanid, lõika väiksemateks tükkideks ja sega šokolaadiga läbi. Tõsta umbes 2 sl täidist tortilja keskele ja keera see tihedalt rulli. Tõsta pontsakad rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi või -plaadile ja pintselda lahtiklopitud munaga üle. Küpseta 15–20 minutit.

3. Söö koos vanillijäätise, vahtrasiirupi, vahukoore või šokolaadikastmega. Või kõigi neljaga korraga!