Kolumnid

Supikuklid (2)

Tiina Lebane, 12. mai 2020 08:25
SupikuklidFoto: Jaan Heinmaa
Supikuklites saad nutikalt ära kasutada tegelikult mis tahes järelejäänud supi, kui selle püreeks töötled. Või ostad mõne valmis püreesupi ja otsustad eri maitsega variante proovides, milline sulle kõige enam meele järele on. Kui sul kliisid pole, võid kasutada ka kaerahelbeid, samuti võid katsetada erinevaid jahusorte – pärm aitab ju kergitada neid kõiki.  

Koostisosad
4 dl Püreesupp (nt Salvest)
1 dl Vesi
25 g Pärm
2 tl Sool
2 spl Suhkur
1 spl Õli
2 dl Kliid

7–7,5 dl (täistera)nisujahu

Valmistamine

12 tk

1. Kuumuta supp ja vesi käesoojaks. Lisa pärm, sool ja suhkur ning sega ühtlaseks. Lisa õli, kliid ja jahu ning sega tainaks. Kui tainas on liiga pehme ja jääb sõtkudes liialt käte külge, siis lisa väikeste osade kaupa jahu. Kata tainakauss toidukilega ja tõsta sooja kohta 30–40 minutiks kerkima.

2. Jaga tainas 12 osaks ja veereta käte vahel kukliteks. Tõsta kuklid võiga määritud või küpsetuspaberiga vooderdatud pirukavormi. Lase rätiku all veel umbes 20 minutit kerkida. Kuumuta ahi 200 kraadini ja küpseta 20 minutit.