LendrebasedFoto: Unsplash
Toiduuudised
7. mai 2020, 10:47

KUIDAS MAITSEB NAHKHIIR? Pandeemias süüdistatud looma mekkinud eestlasest tippkokk teda menüüsse ei võtaks

Kuidas mekib nahkhiir, kellele on omistatud praegu maailma räsiva  Covid-19 pandeemia vallandamine? Vintskelt, tegu pole erilise delikatessiga, ütlevad nii nahkhiirt mekkinud kulinaar Frank Kolde kui ka reisihimuline neiu Maris.

Kuidas mekib nahkhiir, kellele on omistatud praegu maailma räsiva  Covid-19 pandeemia vallandamine? Vintskelt, tegu pole erilise delikatessiga, ütlevad nii nahkhiirt mekkinud kulinaar Frank Kolde kui ka reisihimuline neiu Maris.

Ei maksa põlastada – laias maailmas on nahkhiired väga paljude jaoks arvestatav proteiiniallikas, mida olid harjunud sööma juba 75 000 aasta eest praeguste inimeste eellasedki. Põhjus võis olla üsna lihtne – nahkhiiri oli hõlbus koobastes küttida. Tänapäeval süüakse üle maailma umbes 167 nahkhiirelist. Enamik neist on suured käsitiivalised nagu lendrebased või lendkoerad, kes on taimetoidulised ja ampsavad heameelega näiteks puuvilju.  

Tuntud kokk Frank Kolde, keda jalgpallihaiged teavad ka hüüdnimega Papa, mekkis nahkhiirt. Õigemini küll lendrebast.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99