Toiduuudised

KRIISIKÖÖGI VÄLJAKUTSE | Hommikusöök New Yorgi moodi ehk Kuidas ma esimest korda bagel’eid tegin 

Siret Mägi, 5. mai 2020, 10:38
Foto: Pexels

Bagel'id ehk eestipäraselt vesikringlid on küll pärit Poola juudikogukondadest, aga üle ilma kuulsaks saanud Põhja-Ameerika ja eelkõige New Yorgi kaudu. Ka nende valmistusviis on aja jooksul eri paigus muutunud ja kohanenud. Kriisiköögis läks töösse pärmil põhinev retsept.

Ärkasin ühel hommikul mõttega, et täna võiks olla just see päev, mis algab ühe eriti rammusa einega. Pähe turgatasid lemmikud bagel'id korraliku toorjuustukihi, avokaadoviilude ja suitsulõhega. Lootes kolme nupuvajutusega see hõrgutis kulleriga koju tellida, avastasin, et need ainsad kaks kohta, mis Tallinnas seda luksust pakuvad, olid parasjagu suletud. Aga mis oleks kui ... teeks ise?

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

1. mai 2020, 08:29
KRIISIKÖÖGI VÄLJAKUTSE | Seda sulle staarkokad ei räägi ehk Kuidas juuretisega potisaiaga hambad murda
16. aprill 2020, 20:06
KRIISIKÖÖGI VÄLJAKUTSE | Kuidas ma elus esimest korda kimtšit tegin (õige Korea retsept ja video!)
6. aprill 2020, 16:44
KRIISIKÖÖGI VÄLJAKUTSE | Kuidas ma tegin esimest korda tuuletaskuid – ja läbi kukkusin. Ja mis siis sai...