Foto: Pexels
Toiduuudised
5. mai 2020, 10:38

KRIISIKÖÖGI VÄLJAKUTSE | Hommikusöök New Yorgi moodi ehk Kuidas ma esimest korda bagel’eid tegin

Bagel'id ehk eestipäraselt vesikringlid on küll pärit Poola juudikogukondadest, aga üle ilma kuulsaks saanud Põhja-Ameerika ja eelkõige New Yorgi kaudu. Ka nende valmistusviis on aja jooksul eri paigus muutunud ja kohanenud. Kriisiköögis läks töösse pärmil põhinev retsept.

Bagel'id ehk eestipäraselt vesikringlid on küll pärit Poola juudikogukondadest, aga üle ilma kuulsaks saanud Põhja-Ameerika ja eelkõige New Yorgi kaudu. Ka nende valmistusviis on aja jooksul eri paigus muutunud ja kohanenud. Kriisiköögis läks töösse pärmil põhinev retsept.

Ärkasin ühel hommikul mõttega, et täna võiks olla just see päev, mis algab ühe eriti rammusa einega. Pähe turgatasid lemmikud bagel'id korraliku toorjuustukihi, avokaadoviilude ja suitsulõhega. Lootes kolme nupuvajutusega see hõrgutis kulleriga koju tellida, avastasin, et need ainsad kaks kohta, mis Tallinnas seda luksust pakuvad, olid parasjagu suletud. Aga mis oleks kui ... teeks ise?

Edasi lugemiseks: